SOCIJALNI STANOVI ZA 12 SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA U ČAČKU

SOCIJALNI STANOVI ZA 12 SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA U ČAČKU

Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić, zajedno sa svojim saradnicima, prisustvovao je događaju kojim je obeleženo useljenje korisnika EU SHAI programa u novoizgrađenu višeporodičnu zgradu namenjenu socijalnom stanovanju u Čačku.
Ukupno 12 socijalno ugroženih porodica je useljeno u stanove, koji su izgrađeni u okviru Programa podrške Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji (EU SHAI). Grad Čačak je konkurisao projektom „Ne ostavljajući nikoga iza sebe“, čija je vrednost 1,4 miliona eura, od kojih je 1,2 miliona eura donatorski izdvojila Evropska unija, a 200.000 eura Grad Čačak. Projekat obuhvata 44 domaćinstva, 12 stanova i dve zajedničke prostorije za aktivnosti, ali i kupovinu 14 kuća uglavnom na seoskom području, i rekonstrukciju 18 stambenih objekata.
Događaju su prisustvovali ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, ministarka za evropske integracije Tanja Miščević, pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ambasador Evropske Unije u Srbiji, njegova ekselencija Emanuel Žiofre, direktorka kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge u Srbiji Mikela Telatin, gradonačelnik Čačka Milun Todorović sa svojim saradnicima, članovi projektnih timova, i predstavnici institucija iz Čačka.
Nacionalni savet Roma su predstavljali predsednik Dalibor Nakić, potpredsednik Saveta Gagi Vasić, i generalni sekretar Bajram Morina.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *