SUSRETI NASTAVNIKA ROMSKOG JEZIKA

Uz podršku Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Udruženje žena „Romena“ je po drugi put organizovalo susrete nastavnika romskog jezika sa teritorije APVojvodine.

Događaju je ispred Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine pristustvovao zamenk predsednika Aleksandar Balinovic. On je istakao da bi bilo veoma značajno da se u Odbor za službenu upotrebu jezika i pisma uključe nastavnici romskog jezika i da ce na narednoj sednici skupštine Saveta predložiti imenovanje nastavnika romskog jezika koji imaju iskustva u radu, a neki od njih i više od 20 godina.

„Savet će u narednom periodu raditi na predlogu za izradu pravilnika za plan i program za udžbenike na romskom jeziku koje će koristiti u radu“, zaključio je Balinović.

Sastanku je prisustvovala i pokrajinska poslanica, Jelena Jovanović, koja je istakla da su ovakvi sastanci veoma važni kako za same nastavnike, tako i za nju kao poslanicu, jer na taj način veoma efikasno dolazi do razmene informacija i usklađivanja potreba koje imaju nastavnici u svakodnevnom radu, za šta im je potrebna podrška pokrajinske Vlade i resornog ministarstva.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *