SVEČANI ISPRAĆAJ U PENZIJU GLAVNOG I ODGOVORNOG UREDNIKA ROMSKE REDAKCIJE PETRA NOVICE NIKOLIĆA

SVEČANI ISPRAĆAJ U PENZIJU GLAVNOG I ODGOVORNOG UREDNIKA ROMSKE REDAKCIJE PETRA NOVICE NIKOLIĆA

U Skupštini AP Vojvodine u Klubu poslanika, je organizovan svečani ispraćaj u penziju glavnog i odgovornog urednika romske redakcije Radio -televizije Vojvodine. Svečanost je organizovala Kancelarija za inkluziju Roma AP Vojvodine. Ispred Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine prisustvovali su Alisa Šajn, Aleksandar Radulović, Šeća Kolompar, Aleksandar Balinović, Stevan Jovanović, Ljiljana Mihajlović, Igor Jovanović i Jelena Jovanović.
Na svečanosti se obratila Šeća Kolompar, koja je i predsednica Odbora za službenu upotrebu jezika i pisma NSRNM, i koja je kroz dugogodišnji zajednički rad sa Petrom Nikolićem na radiu i televiziji Novi Sad, govorila o problemima i preprekama na koje su nailazili u svom radu, ali i o entuzijazmu, upornosti i posvećenosti promociji i emancipaciji romske zajednice.
Petar Nikolić je dao veliki doprinos u oblasti obrazovanja, zdušno se zalagao i podržao pokretanje nastave na romskom jeziku, zatim osnivanje Matice romske, Kancelarije za inkluziju Roma kao i katedre za romski jezik u Vršcu.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *