SVEČANI PRIJEM KOD PREDSEDNIKA POKRAJINSKE VLADE IGORA MIROVIĆA

SVEČANI PRIJEM KOD PREDSEDNIKA POKRAJINSKE VLADE IGORA MIROVIĆA

Povodom obeležavanja 8. aprila, Svetskog dana Roma, predsednik Pokrajinske Vlade, Igor Mirović, upriličio je svečani prijem delegaciji Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, koju je predvodio predsednik Dalibor Nakić.

Na prijemu je istaknuto da je u proteklim godinama učinjen veliki pomak kada je reč o uslovima života Roma u Vojvodini, ali da je to samo početak procesa na kome se mora dugo i zajedno raditi.

„Pokrajinska vlada posvećena je realizaciji programa koji doprinose što boljem položaju romske nacionalne manjine, ali i svih ostalih nacionalnih manjina koje žive u Vojvodini“, kazao je predsednik Mirović.

„Danas je prilika da se podsetimo šta smo uradili i šta treba da uradimo za unapređenje položaja Roma“, kazao je predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić i istakao da je podrška Pokrajinske vlade u tom procesu izuzetno značajna.

Ovom prilikom, predsedniku Miroviću, uručena je Plaketa za doprinos u procesu integracije i unapređenja položaja Roma u Vojvodini. Plaketu je uručila direktorka Kancelarije za inkluziju Roma u AP Vojvodina, Ljiljana Mihajlović.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš i poslanica u Skupštini Vojvodine Jelena Jovanović.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *