U PALATI SRBIJA ODRŽAN JOŠ JEDAN DRUŠTVENI DIJALOG

U PALATI SRBIJA ODRŽAN JOŠ JEDAN DRUŠTVENI DIJALOG

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog održalo je 15. po redu dijalog pod nazivom „Ciljevi održivog razvoja – svet bez gladi, dobro zdravlje i kvalitetno obrazovanje“, kojem je predsedavala ministarka Gordana Čomić.
U ime Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, u dijalogu je učestvovao član Odbora za obrazovanje Božidar Jovanović zajedno sa direktorkom Pokrajinske kancelarije za inkluziju Roma i članicom Odbora za obrazovanje Ljiljanom Mihajlović.

U društvenom dijalogu, učestovali su i stalna koordinatorka UN u Srbiji Fransoa Žakob, specijalna savetnica predsednice Vlade Republike Srbije za implementaciju Agende 2030 prof. dr Slavica Đukić Dejanović, Milena Altmejer iz Nemačke organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), kao i predstavnici ministarstava u Vladi Republike Srbije, Narodne skupštine, međunarodnih institucija, udruženja, Univerziteta u Beogradu, Republičkog statističkog zavoda, Privredne komore, načelnici upravnih okruga, gradonačelnici i predsednici opština.

Učesnici dijaloga usvojili su obavezujuća postupanja koja se odnose na izradu planova razvoja i njihovo usklađivanje sa Ciljevima održivog razvoja, inteziviranje komunikacije i saradnje nadležnih državnih organa sa lokalnim nivoom vlasti, kao i uspostavljanje sistematske i kontinuirane edukacije predstavnika lokalne samouprave o održivom razvoju.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *