UČENIČKE STIPENDIJE KONAČNA RANG LISTA

UČENIČKE STIPENDIJE
KONAČNA RANG LISTA

Poštovani roditelji i deco,

Obaveštavamo vas da je izašla konačna rang lista učenika romske nacionalnosti kojima je odobrena stipendija
https://studenti.unicreditbank.rs/krediti-i-stipendije/pretraga-rezultata-konkursa.24.html#tab2

U ime Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine kao član radne grupe koju je formiralo ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prisustvovala je članica Odbora za obrazovanje Dobrila Đin.

Radna grupa za razmatranje pristiglih prijava, žalbi i primedbi održala je sastanak na kojem je ustanovljena konačna rang lista za izbor učenika romske nacionalnosti za školsku 2020/21. godinu gde su razmatrane prijave za stpendije koje dodeljuje EU po projektu „EU podrška romskim učenicima za nastavak srednješkolskog obrazovanja“ koji se finansira iz sredstava instrumenta predpristupne pomoći EU kroz IPA 2014 direktni grant, a koji realizuje Ministarstvo u saradnji sa Nacionalnim savetom.

U radnoj grupi za dodelu stipendija koje se finansiraju iz budžeta Republike Srbije, a dodeljuje Ministarstvo, kao član u radne grupe prisustvovala je u ime Saveta Ljiljana Mihajlović predsednica Odbora za obrazovanje.

Svim učenicima koji su dobili stipendiju čestitamo na postignutim rezultatima i poručujemo da obrazovanje nema alternituvu, a da znanje donosi uspeh i sigurnu budućnost.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *