„UPOZNAJ, NE SUDI“!

„UPOZNAJ, NE SUDI“!

Na današnjoj on-line panel diskusiji „Upoznaj ne sudi“ u organizaciji Udruženja građana Ternipe iz Pirota govorilo se o podizanju svesti o diskriminaciji i podsticanju na adekvatno reagovanje prevenciju.

U ime Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, na panel diskusiji govorio je predsednik Dalibor Nakić. Nakić je pozdravio prisutne učesnike i istakao značaj ovakvih diskusija. Istakao je da su mediji ključan partner u zagovaranju i sprečavanju pojave „anitiromizam“ koji je nažalost česta pojava kako u realnom životu, tako i na društvenim mrežama. Pozvao je prisutne da zajedno sa Nacionalnim savetom i kabinetom Poverenice za rodnu ravnopravnost rade na sprečavanju i iskorenjivannu svih oblika diskriminacije.

Pored mnogobrojnih predstavnika romskog nevladinog sektora i Romske redakcije RTV Vojvodina, učešće na panel diskusiji uzeli su i ministarka Gordana Čomić, profesor Goran Bašić, predstavnik GIZ-a Petar Antić, Poverenica Brankica Janković i drugi.

U ime organizatora, prisutnima se obratila Radmila Nešić i zahvalila se na učešću. Panel diskusija se održala uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu podršku GIZ, kroz projekat „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *