Uspostavljanje saradnje Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine

Uspostavljanje saradnje Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine sa ciljem pokretanja nastave iz predmeta „Romska kultura i tradicija“

Na inicijativu Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, u prostorijama Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, održan je sastanak posvećen mogućnostima da se u narednom periodu pokrene nastava iz predmeta koji bi za cilj imao upoznavanje studenata sa osnovama romske kulture.

Sastanku su prisustvovali prof. dr Ivana Živančević Sekeruš, dekan Fakulteta, prof. dr Milivoj Alanović, prodekan za poslove akreditacije, i Jelena Jovanović, članica Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine i pokrajinska poslanica.

Poslovodstvo Filozofskog fakulteta se izjasnilo u prilog inicijativi Nacionalnog saveta, pri čemu su u razgovoru navedeni neki konkretni načini koji bi omogućili da ova ideja u bliskoj budućnosti zaživi.

Dogovoreno je da će Nacionalni savet romske nacionalne manjine kod nadeležnih republičkih i pokrajinskih organa pokrenuti proceduru da se obezbede neophodna finansijska i materijalna sredstva za nastavni kadar, kao i da će se tokom sledeće školske godine pristupiti rešavanju konkretnih problema u cilju realizacije ove inicijative.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *