VALJEVU SVEČANO URUČENI KLJUČEVI NOVIH STANOVA ZA 20 PORODICA IZ OSETLJIVIH GRUPA STANOVNIŠTVA

U VALJEVU SVEČANO URUČENI KLJUČEVI NOVIH STANOVA ZA 20 PORODICA IZ OSETLJIVIH GRUPA STANOVNIŠTVA

U okviru programa ‘’Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji’’, u Valjevu su svečano uručeni ključevi novih domova za 20 porodica koje pripadaju društveno osetljivim kategorijama stanovništva.
20 socijalnih stanova je izgrađeno u okviru projekta „MOJ NOVI DOM – Poboljšanje stambene podrške i bolji uslovi života u Gradu Valjevu“, koji je deo EU SHAI programa, a sprovodi ga grad Valjevo, u saradnji sa Centrom za socijalni rad „Kolubara“ i Centrom za integraciju Roma u Valjevu, a uz pomoć donacije Evropske unije. Ukupna vrednost projekta je 1.047.442,00 Eura, od čega je Grad Valjevo učestvovao sa 216.063,20 Eura.
Program „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji” (EU SHAI) osmišljen je da poboljša primenu politika socijalne inkluzije u Srbiji i obezbedi održiva stambena rešenja praćena merama aktivne inkluzije za najosetljiviju populaciju. Evropska unija (EU) izdvojila je 27 miliona evra putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) 2018 sprovođenje Programa, a Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) izabrana je kao implementacioni partner. Projekat se sprovodi od decembra 2019. do februara 2025.
Prisutnima su se obratili, a kasnije i korisničkim porodicama uručili ugovore i ključeve od novih stanova:

  • Lazar Gojković, gradonačelnik Valjeva;
  • Plamena Halačeva, zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji;
  • Nemanja Starović, ministar, Ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja;
  • Mikela Telatin, direktorka, UNOPS;
  • Dalibor Nakić, predsednik Nacionalnog saveta Roma;
  • Nina Mitić, pomoćnica ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog;
  • Goran Vesić, ministar, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
    Pored predsednika Nakića, događaju su prisustvovali i Aleksandar Radulović, predsednik Izvršnog odbora, i Bajram Morina, generalni sekretar Saveta.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *