VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA RODITELJE ODBOR ZA OBRAZOVANJE NACIONALNOG SAVETA ROMA

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA RODITELJE
ODBOR ZA OBRAZOVANJE NACIONALNOG SAVETA ROMA

Na osnovu upustva Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a tiče se održavanja svih sednica Nacionalnih saveta nacionalnih manjina, Odbor za obrazovanje Nacionalnig saveta Roma održao je elektronsku sednicu na kojoj su donešeni sledeći zaključci i upustva za roditelje čija su deca stasala za upis u predškolsko i osnovno-školsko obrazovanje. Eloktronskom sednicom je predsedavala Ljiljana Mihajlović na kojoj je bio prisutan i predsednik Saveta, Dalibor Nakić.

Zaključci i smernice:

S obzirom na situaciju i vanredno stanje, odnosno mere koje su tim povodom na snazi, ceo proces upisa dece u vrtiće za 2020/2021. biće realizovan ISKLJUČIVO ELEKTRONSKI, preko portala e – Uprave.

Roditeljima dece koja su stasala za upis u prvi razred osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu, od 01. aprila 2020. godine omogućeno je da elektronskim putem iskažu interesovanje za upis deteta u školu preko Portala e – Uprava.
Ukoliko roditelj/zakonski zastupnik ne iskaže na ovaj način zainteresovanost, ne dovodi se u pitanje upis deteta u prvi razred osnovne škole.

Tokom ove nedelje Odbor za obrazovanje će u saradnji sa Lokalnim mehanizmima za inkluziju Roma prikupiti sve neophodne informacije kako bi otpočeo kampanju sa ciljem informisanja i mobilizacije zajednice za podršku roditeljima pri upisu u Predškolske ustanove i Osnovne škole.

Odbor za obrazaovanje se tokom proteklih nedelja informisao kako teče sprovođenje nastave na daljinu u romskim naseljima, kontaktirajući pedagoške asistente iz različitih gradova/opština.

Nacionalni savet romske nacionalne manjine pohvaljuje rad pedagoških asistenata koji aktivno učestvuju u sprovođenu nastave na daljinu pružajući podršku učenicima i roditeljima kako bi nesmetano mogli da prate nastavu tokom vanrednog stanja.

Za sve informacije možete nam se obratiti putem e-mejla: odborzaobrazovanje@gmail.com

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *