„MULTIKULTURALNOST I INTERKULTURALNOST U REPUBLICI SRBIJI – DOBRE PRAKSE I IZAZOVI“

„MULTIKULTURALNOST I INTERKULTURALNOST U REPUBLICI SRBIJI – DOBRE PRAKSE I IZAZOVI“

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, organizorganizovali su društveni dijalog na temu „Multikulturalnost i interkulturalnost u Republici Srbiji – dobre prakse i izazovi“. Događaj je organizovan u medija centru Radio televizije Vojvodine.
Organizovane su dve panel diskusije na temu Kultura kao osnov multikulturalnosti i Uloga medija – od multikulturalnosti do interkulturalnosti, sa naglaskom na održive politike i prakse u razvoju kulturnih prava nacionalnih manjina, kao jednog od preduslova za dalji razvoj multikulturalnosti u R. Srbiji.
Dijalog je otvorio ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Republike Srbije Tomislav Žigmanov, a u uvodnom delu događaja, obratili su se Alma Rizvanović, posebna savetnica potpredsednice Vlade i minisarke kulture, Dejan Parčetić, državni sekretar u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija, Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Viktor Pal, načelnik Sektora Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Sanja Jašarević Kužić, zamenica generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine, Dalibor Nakić, predsednik Koordinacije nacionalnih saveta nacionalnih manjina i Nadia Ćuk, v. d. šefa Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu.
Na kraju, učesnici su mogli da pogledaju izložbu i primerke bogate izdavačke delatnosti ustanova za kulturu nacionalnih manjina.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *