PREDSTAVNICI NACIONALNOG SAVETA ROMA NA SASTANKU SA PREDSTAVNICIMA GRADSKE UPRAVE KRAGUJEVAC

PREDSTAVNICI NACIONALNOG SAVETA ROMA NA SASTANKU SA PREDSTAVNICIMA GRADSKE UPRAVE KRAGUJEVAC

Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić, i potpredsednik Saveta Dragan Gagi Vasić, posetili su Gradsku upravu Kragujevac, i tom prilikom održali sastanak sa dr Gordanom Damnjanović, članicom Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, i Zoranom Pavlovićem, koordinatorom za romska pitanja. Tema sastanka bila je realizacija Lokalnog akcionog plana za Rome, ali se razgovaralo i o aktivnostima u cilju unapređenja obrazovanja romskih učenika, kao i o podršci Nacionalnog saveta inicijativama lokalnih samouprava u poboljšanju uslova stanovanja u romskim naseljima.
Dr Gordana Damnjanović je istakla posvećenost lokalne samouprave izgradnji inkluzivnog društva u Kragujevcu, a poseban fokus biće usmeren ka projektima socijalnog stanovanja kako bi se obezbedili adekvatni uslovi za stanovanje onima kojima je to potrebno..
Nacionalni savet romske nacionalne manjine je izrazio spremnost za zajedničku saradnju i podršku svim inicijativama koje imaju za cilj unapređenje položaja Roma u Kragujevcu.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *