RUKOVODSTVO NACIONALNOG SAVETA ROMA U POSETI SEVERNO – BANATSKOM UPRAVNOM OKRUGU

Nacionalni savet romske nacionalne manjine održao je zajedničku sednicu sa predstavnicima lokalnih samouprava iz Severnobanatskog upravnog okruga. Sednicom su predsedavali načelnik upravnog okruga, gospodin Nikola Lukač i predsednik Saveta, Dalibor Nakić.

U sastavu Nacionalnog saveta bili su Pava Čabrilovski – predsednica izvršnog odbora, Monika Fodor i Miloš Roštaš članovi Saveta iz Severnobanatskog okruga i generalni sekretar Dejan Vlajković. U ime pokrajinske Kancelarije za inkluziju Roma, sednici je prisustvovao direktor Miloš Nikolić, kao i pokrajinska poslanica, gospođa Jelena Jovanović. Predstavnici lokalnih samouprava sa severa Banata imali su priliku da se detaljnije upoznaju sa radom Nacionalnog saveta Roma, najaktuelnijim projektima koji treba da doprinesu poboljšanju kvaliteta života romske zajednice.

Dogovorena je intezivna saradnja po pitanju inkluzije Roma sa predstavnicima Lokalnih samouprava: Ada, Senta, Kanjiža, Kikinda, Novi Kneževac, Čoka. Nakon završene sednice, predsednik Saveta Dalibor Nakić, član Saveta Miloš Roštaš i generalni sekretar Dejan Vlajković, obišli su romsko naselje u Bašaidu. U razgovorima sa građanima zaključeno je da se grad Kikinda dobro odnosi prema pitanjima Roma i da je u planu infrastrukturno sređivanje naselja.

Author: RNS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *