SUSRET SVETSKOM DANU ROMA, DELEGACIJA NACIONALNOG SAVETA ROMA NA PRIJEMU KOD PREDSEDNICE NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE ANE BRNABIĆ

U SUSRET SVETSKOM DANU ROMA, DELEGACIJA NACIONALNOG SAVETA ROMA NA PRIJEMU KOD PREDSEDNICE NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE ANE BRNABIĆ

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić, je u susret Svetskom danu Roma, upriličila prijem za predstavnike Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine.
Razgovarali smo o položaju Roma u našem društvu i svemu što je urađeno na tom planu u prethodnih deset godina. Otvorili smo pitanja koja su od suštinske važnosti za položaj romske zajednice u Srbiji, sa fokusom na zapošljavanje Roma u javnim institucijama, političku participaciju, rešavanje radno pravnog statusa zdravstvenih medijatorki i pedagoških asistenata, efikasnije sprovođenje mera afirmativne akcije u obrazovanju, i mnoge druge teme.
Dogovorena je i intenzivnija saradnja sa Odborom za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne Skupštine u narednom periodu, i pokretanje inicijativa od važnosti za romsku zajednicu.
Delegaciju Nacionalnog saveta Roma činili su predsednik Saveta Dalibor Nakić, zamenica predsednika Alisa Šajn, predsednik Izvršnog odbora Aleksandar Radulović i generalni sekretar Bajram Morina.
Nastavljamo da radimo zajedno na svim pitanjima koja su od značaja za romsku zajednicu, i verujemo da ćemo u ovom sazivu parlamenta nastaviti da jačamo inkluziju romske nacionalne manjine.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *