SVEČANOM AKADEMIJOM OBELEŽENO 105 GODINA OD PRISAJEDINJENJA VOJVODINE KRALJEVINI SRBIJI

SVEČANOM AKADEMIJOM OBELEŽENO 105 GODINA OD PRISAJEDINJENJA VOJVODINE KRALJEVINI SRBIJI

Povodom 105. godišnjice održavanja Velike narodne skupštine i odluke o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji, u Srpskom narodnom pozorištu održana je Svečana akaademija.
Na svečanosti su se obratili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, koji su naglasili je da je večerašnje okupljanje dokaz opredeljenosti za negovanje kulture sećanja i posvećenosti slobodi nacionalnog pamćenja i čuvanja identiteta.
Na svečanoj akademiji predsednik Mirović uručio je pokrajinska priznanja ovogodišnjim dobitnicima koja se dodeljuju u AP Vojvodini u oblastima privrede, kulture, obrazovanja, sporta i ravnopravnosti polova.
Nacionalni savet romske nacionalne manjine predstavljali su Jelena Jovanović, članica Saveta i poslanica u Skupštini AP Vojvodine, i Aleksandar Radulović, predsednik Izvršnog odbora NSRNM.
Svečanoj akademiji prisustvovali su i predsednici Narodne skupštine Republike Srbije i Skupštine AP Vojvodine, potpredsednici Vlade Republike Srbije, Skupštine Vojvodine i Pokrajinske vlade, poslanici Narodne skupštine Republike Srbije i Skupštine AP Vojvodine, ministri u Vladi Republike Srbije, članovi Pokrajinske vlade, predsednik Matice srpske, predstavnici Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, Srpske pravoslavne crkve, Islamske zajednice, gradova i opština iz AP Vojvodine, Srba iz regiona i diplomatskog kora.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *