UDRUŽENJA IZ KIKINDE ČUVAJU KULTURNO NASLEĐE ROMA

UDRUŽENJA IZ KIKINDE ČUVAJU KULTURNO NASLEĐE ROMA

U okviru manifestacije “Kikindsko kulturno leto“, udruženje „Romski oblak mašte“, u saradnji sa udruženjem „KI Rota“, je u dvorištu Narodnog muzeja organizovao program na temu romske kulture i tradicije.
Program je obilovao pesmom i igrom, a pripremilo ga je više od 500 članova, koliko danas pomenuto udruženje okuplja Roma svih uzrasnih kategorija.
Željko Radu, zastupnik udruženja „Romski oblak mašte“, ujedno i član Izvršnog odbora Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine naglasio je da je kultura najbolji način da se Romi integrišu u društvo, i jako lepa prilika da se sugrađani uvere u ono što je dobro poznato, a to je da su Romi odlični igrači i pevači. Takođe je pohvalio saradnju sa lokalnom samoupravom, kao i napore i zalaganja u cilju unapređenja položaja Roma u opštini Kikinda.
Manifestaciji su prisustvovali direktorka Kancelarije za inkluziju Roma Ljiljana Mihajlović, pokrajinska poslanica Jelena Jovanović, Ččlan Nacionalnog saveta Roma Stevan Jovanović, gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, načelnik Severnobanatskog okruga Miroslav Dučić, član Gradskog veća Dragan Pecarski, kao i predstavnici drugih javnih ustanova.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *