IZGRAĐENA KANALIZACIONA MREŽA U ROMSKOM NASELJU MALI KRIVAK U SMEDEREVU

IZGRAĐENA KANALIZACIONA MREŽA U ROMSKOM NASELJU MALI KRIVAK U SMEDEREVU

U Smederevu je završena izgradnja vakuumske kanalizacije sa vakuumskom stanicom kao neophodnim elementom za funkcionisanje kanalizacionog sistema u romskom naselju Mali Krivak u ukupnoj dužini od 2.900 metara.

U ime Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, svečanom puštanju u rad prisustvovali su članovi Saveta Zdravka Simić i Milivoje Didanović. 
Oni su zajedno sa predstavnicima Lokalne samouprave i državnim sekretarom u ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, gospodinom Zoranom Lakićevićem obišli postrojenja.

Cilj projekata je poboljšanje uslova za socijalno uključivanje Roma u Republici Srbiji, usredsređujući se na životne uslove i socijalno uključivanje Roma u Smederevu. Ovim projektom Grad Smederevo će poboljšati uslove života 329 domaćinstava i 2.500 Roma u podstandardnom naselju Mali Krivak, jednom od najvećih romskih naselja u Srbiji izgradnjom kanalizacionog sistema u naselju.

Sistem kanalizacije će biti takvog kapaciteta da će imati veliki uticaj na celokupnu lokalnu zajednicu.

Reč je o realizaciji projekta „Unapređenje infrastrukture u jednom od najvećih naselja Roma u Srbiji”, koji grad Smederevo sprovodi u saradnji sa Ministatarstvom finanasija, sa kojim je potpisao ugovor 6. juna 2017. godine za dobijanje bespovratnih finansijskih sredstava Evropske Unije IPA 2013, u okviru programa „Obezbeđenje trajnih stambenih rešenja i unapređenje fizičke infrastrukture u romskim naseljima” u trajanju od 20 meseci.

Ukupna vrednost projekta je 1.282.738,24 eura, a sredstva dobijena od Ministarstva finansija su milion, dok je Lokalna ssmouprava učestvovala sa 282.738,24 evra.

Author: RNS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *