„PODRŠKA EVROPSKE UNIJE SOCIJALNOM STANOVANJU I AKTIVNOJ INKLUZIJI“ 14 ROMSKIH PORODICA USELJENO U NOVE STANOVE U LOZNICI

„PODRŠKA EVROPSKE UNIJE SOCIJALNOM STANOVANJU I AKTIVNOJ INKLUZIJI“
14 ROMSKIH PORODICA USELJENO U NOVE STANOVE U LOZNICI

Grad Loznica je u okviru Programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ obezbedio kompletno nameštene i opremljene stanove za 14 porodica.
Ključeve novih stanova uručili su gradski menadžer Loznice Dejan Stalović, menadžerka programa u Delegaciji EU u Srbiji Mirjana Maksimović, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić, državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Ninoslav Jovanović, pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Slavica Jelača i direktor programa u Kancelariji Ujedinjenih nacija za projektne usluge Marko Vujačić.
U program „Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ je uloženo 27 miliona evra, a donacija EU za projekat u Loznici je preko pola miliona evra. Grad Loznica je učestvovao sredstvima u iznosu od 170,000 evra.
Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić istakao je da je pravo na adekvatno stanovanje osnovno ljudsko pravo: „Ovaj projekat je i pokazatelj da Srbija postaje mesto boljeg života ne samo za Rome, već i za druge socijalno ugrožene kategorije.’’
Posebno nam je drago jer je Nacionalni savet Roma dao svoj doprinos realizaciji ovog projekta učešćem u radu Upravnog odbora projekta.
Pored predsednika Saveta, događaju su prisustvovali i Aleksandar Radulović, predsednik Izvršnog odbora, Bajram Morina, generalni sekretar, Ninoslav Jovanović, državni sekretar u MLjMPDD i član Saveta, i Dragana Stanković, koordinator za romska pitanja iu Šapca.
Video prilog na linku:
https://www.youtube.com/watch?v=NRxo8ulI-WI

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *