PRIJEM PREDSTAVNIKA NACIONALNOG SAVETA ROMA KOD PREDSEDNIKA POKRAJINSKE VLADE IGORA MIROVIĆA

PRIJEM PREDSTAVNIKA NACIONALNOG SAVETA ROMA KOD PREDSEDNIKA POKRAJINSKE VLADE IGORA MIROVIĆA

U susret Svetskom danu Roma, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je delegaciju Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine. Na prijemu se govorilo o dosadašnjoj podršci romskoj zajednici, kao i budućim planiranim programima i aktivnostima.
Pokrajinska vlada je u proteklih osam godina pružala kontinuiranu podršku pripadnicima romske nacionalne manjine kroz brojne programe poput stipendiranja i unapređenja uslova stanovanja, što je dalo i konkretne rezultate.
Poručeno je da su brojne mogućnosti za unapređenje položaja Roma u društvu, a da su najvažnija pitanja – pitanja obrazovanja, socijalne zaštite i zapošljavanja.
Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić, zahvalio je Pokrajinskoj vladi i predsedniku Miroviću na podršci, istakavši da je proteklih godina napravljen značajan napredak u pogledu unapređenja položaja Roma, te da se sve više romske dece obrazuje, što je dobra osnova za njihovo osnaživanje i bolju budućnost.
Sastanku su prisustvovale i članica Saveta i pokrajinska poslanica Jelena Jovanović, članica Saveta i direktorka Kancelarije za inkluziju Roma Ljiljana Mihajlović, zamenica predsednika Nacionalnog saveta Roma Alisa Šajn, predsednik Izvršnog odbora Aleksandar Radulović, i generalni sekretar Saveta Bajram Morina.

https://www.blic.rs/vesti/vojvodina/mirovic-primio-predstavnike-nacionalnog-saveta-romske-nacionalne-manjine/44zfkpc

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *