Rukovodstvo Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine obišlo Rome u Leskovcu

Danas je rukovodstvo Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine obavilo nekoliko značajnih sastanaka u Leskovcu. Delegaciju Saveta činili su: Predsednik Saveta Dalibor Nakić, potpredsednik Saveta zadužen za jug Srbije Zvezdan Ramić i generalni sekretar, Dejan Vlajković.

 
Na sastanku u gradskoj upravi sa delegacijom rukovodstva grada, koju su predstavljali: Jasmina Ranđelović – zamenica gradonačelnika, Saša Mladenović – šef odeljenja društvenih delatnosti i Vladimir Branković – gradski većnik i potpredsednik Saveta za bezbednost, rukovodstvo Saveta razgovaralo je o formiranju Kancelarije za inkluziju Roma, budućoj saradnji između grada Leskovca i Nacionalnog saveta Roma, a najviše o bezbednosnoj situaciji posle nemilih incidenata u predhodnoj nedelji. 
Nakon sastanka sa rukovodstvom grada, rukovodstvo Saveta obišlo je romsko naselje Podvorce u kojem živi oko tri hiljade žitelja romske nacionalnosti. Poseta jezapočeta obilskom Doma kulture Roma, gde je obavljen sastanak sa direktorom Srećkom Živkovićem, odbornicima u skupštini grada Igorom Jakupovićem i Janušem Alilovićem, sekretarom Doma kulture Srbom Bakterovićem kao i sa mnogobrojnim stanovnicima naselja. 
Mora se istaći da romska zajednica u Leskovcu uživa veliku podršku gradonačelnika Gorana Cvetanovića i kompletnog rukovodstva grada Leskovca. 
Nemili događaji koji su se desili u predhodnoj nedelji jesu izolovani incidenti koji su sasečeni u korenu. Bezbednosna situacija je sada stabilna i na visokom nivou. 
Nacionalni savet Roma podržaće rad Doma kulture, kao i inicijative i projekte koji se budu ticali unapređenja položaja Roma u Leskovcu.

Author: RNS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *