ŠESTA REDOVNA SEDNICA SKUPŠTINE PETOG SAZIVA NACIONALNOG SAVETA ROMSKE NACIONALNE MANJINE

ŠESTA REDOVNA SEDNICA SKUPŠTINE PETOG SAZIVA NACIONALNOG SAVETA ROMSKE NACIONALNE MANJINE

U skupštinskoj sali Grada Vršca, održana je 6. redovna sednica Skupštine Petog saziva Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine.
Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, je pre početka sednice ugostila Dalibora Nakića predsednika Nacionalnog saveta Romske nacionalne manjine u Republici Srbiji, Aleksandra Radulovića predsednika Izvršnog odbora Nacionalnog saveta, Jelenu Jovanović poslanicu u Skupštini AP Vojvodine i članicu Saveta, kao i Ljiljanu Mihajlović, direktorku Kancelarije za inkluziju Roma AP Vojvodine i članicu Saveta, i tom prilikom istakla da je Grad Vršac uradio puno na unapređenju položaja Roma i Romkinja, kao i da će nastaviti istim intenzitetom i u budućnosti.
Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić, istakao je da je Grad Vršac primer dobre prakse, i da drugim gradovima može poslužiti kao dobar model inkluzije Roma.
U uvodnom delu sednice prisutnim članovima su se obratile Maja Ristić Lažetić, članica Veća Grada Vršca za socijalnu politiku, kao i Tatjana Nikolić, narodna poslanica u Skupštini Republike Srbije, koje su uputile reči dobrodošlice, i poželeli uspešan i srećan rad na sednici Skupštine.
Na sednici su jednoglasno potvrđene sve odluke Izvršnog odbora između 5. i 6. sednice, i jednoglasno usvojeni:
• Izveštaj Popisne komisije o izvršenom popisu NSRNM za 2023. godinu;
• Završni finansijski račun za 2023. godinu;
• Izveštaj o realizaciji finansijskog plana za 2023. godinu;
• Izveštaj o radu Nacionalnog saveta za 2023. godinu;
• Finansijski plan Nacionalnog saveta za 2024. godinu;
• Plan rada Nacionalnog saveta za 2024. godinu;
• Predlog Čitanke sa radnim listom za sedmi razred osnovne škole za izborni predmet Romski jezik sa elementima nacionalne kulture.

Link:
https://youtu.be/RmgG2uoObzQ?si=KvLayx60BkyMZREU

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *