AKTIVNOSTI I MESEČNI PRESEK STANJA

AKTIVNOSTI I MESEČNI PRESEK STANJA

Rukovodstvo Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, na čelu sa predsednikom Nakić Daliborom, zamenikom predsednika Balinović Aleksandrom i predsednicom IO Čabrilivski Pavom, redovno obavalja sve aktivnosti iz svog delokruga ovlašćenja koja su mu Zakonom o nacionalnim savetima dodeljena.
Za vreme vanrednog stanja fokus rada rukovodstva i članova Saveta jeste bio pomoć lokalnim štabovima za vanredne situacije i koordinacija sa resornim ministarstvima i javnim preduzećima.

Na redovnom kolegijumu rukovodstva Saveta razgovaralo se o aktivnostima za vreme trajanja pandemije Korona virusa i merama podrške romskim naseljima.

Nacionalni savet Roma je blagovremeno uputio dopise ministarstvima Vlade Srbije i kabinetu predsednice Vlade u cilju zaštite i pomoći romskom stanovništvu. Istovremeno je poslat dopis svim Centrima za socijalni rad, na koji nam je pozitivan odgovor dalo približno 90% centara.

U saradnji sa Lokalnim samoupravama obezbedili smo cisterne sa vodom za piće za romska naselja širom Srbije gde ne postoji vodovodna linija.

U saradnji sa Koordinacionim telom za sprovođenje Strategije i predstavnicima EPS-a, dogovoreno je da se mnogobrojnim romskim naseljima uključi struja, a dug koji imaju stavi u stanje mirovanja do potpisivanja ugovora o reprogramu duga.

U narednom periodu očekuje nas sprovođenje Afirmativne mere iz oblasti obrazovanja u kojoj će Odbor za obrazovanje imati značajnu ulogu i puno aktivnosti kao i prošle godine.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *