DELEGACIJA NACIONALNOG SAVETA U POSETI OPŠTINI BAČKI PETROVAC

DELEGACIJA NACIONALNOG SAVETA U POSETI OPŠTINI BAČKI PETROVAC

Opštinu Bački Petrovac je dana 13.02.2023. posetio Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić sa svojim saradnicima. Sastanku su prisustvovali i Aleksandar Radulović, predsednik Izvršnog odbora, Bajram Morina, generalni sekretar romskog nacionalnog saveta, Šeća Kolompar, predsednica Odbora za službenu upotrebu jezika, Jelena Jovanović, pokrajinska poslanica u Skupštini AP Vojvodine i Ljiljana Mihajlović, direktorka Kancelarije za inkluziju Roma Novi Sad.
Tema sastanka je bila implementacija Lokalnog Akcionog Plana za obrazovanje Roma 2021-2025. koji je predstavila Danijela Bogdanović, koordinatorka za romska pitanja. Tokom sastanka predstavljen je i Godišnji Izveštaj za 2022, Plan realizacije LAP-a za 2023. godinu i video prezentacija sa terenskog rada. Predstavljeni su postignuti rezultati, kao i sva četiri segmenta u oblasti Dekade Roma: obrazovanje, stanovanje, kultura i zapošljavanje.
Predsednik Saveta Dalibor Nakić, je ovom prilikom Danijeli Bogdanović uručio zahvalnicu za učešće i doprinos u merama sprovođenja aktivnosti za unapređenje položaja Roma u opštini Bački Petrovac.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *