NOVI DOM ZA 23 PORODICE, KORISNIKE OBJEKATA ZA SOCIJALNO STANOVANJE U ŠAPCU

U Šapcu je danas organizovana svečana ceremonija povodom dodele ključeva i useljenja 70 korisnika u 23 novoizgrađena objekta za socijalno stanovanje. Izgradnja ovih potpuno nameštenih i opremljenih stanova za porodice koje pripadaju najosetljivijim društvenim grupama realizovana je iz programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji (EU SHAI).
Stanove su dobili pripadnici četiri osetljive grupe stanovništva: romska populacija, porodice u kojima je osoba sa invaliditetom, žene žrtve porodičnog nasilja i mladi koji izlaze iz sistema socijalne zaštite.
Ključeve su uručili: gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, predstavnica Delegacije EU u Srbiji Elvira Angulo Rodrigez, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Lav Pajkić, predstavnik Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić i predstavnica višedržavne kancelarije UNOPS-a Srbija Daliborka Kolar.
Pored predsednika Nakića, ceremoniji dodele ključeva novih stanova prisustvovali su i Bajram Morina generalni sekretar, Dragana Stanković potpredsednik Saveta i koordinator za romska pitanja Grada Šapca, kao i Danijela Tadić, članica Saveta.
EU je za program „Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ opredelila 27 miliona evra, i on se, pored Šapca, sprovodi u još 18 gradova i opština u Srbiji

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *