PODRŠKA VISOKOOBRAZOVNIM USTANOVAMA U REALIZACIJI PROJEKATA NAMENJENIH ROMIMA

PODRŠKA VISOKOOBRAZOVNIM USTANOVAMA U REALIZACIJI PROJEKATA NAMENJENIH ROMIMA

Na Univerzitetu Educons promovisan je projekta pod nazivom „Oblici ugrožavanja bezbednosti romske populacije u neformalnim naseljima na području Autonomne Pokrajine Vojvodina“, čiji je finansijer Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.
Promociji su prisustvovali članovi Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Aleksandar Radulović predsednik izvršnog odbora i Jelena Jovanović koja je i poslanica u Vladi AP Vojvodine, koji su pružili punu podržku ovom projeku. Takođe, prisustvovali su i kordinatori za romska pitanja sa teritorije AP Vojvodine, i to iz sledećih mesta: Stara Pazova, Ruma, Odžaci, Sombor, Bačka Palanka, Novi Bečej, Apatin, Bečej i Bački Petrovac, kao i predstavnik Kancelarije za inkluziju Roma Anastasija Sulejmanović.
Ispred Univerziteta Edukons bila je prisutna Andrea Andrejević Panić, prorektor za nauku i međunarodnu saradnju. Rukovodilac projekta je prof. dr Slavica Dinić a članovi projektnog tima su prof. dr Samed Karović i prof. dr Siniša Domazet.
Cilj projekta je da se sagleda i aktuelizuje pitanje ugrožavanja bezbednosti romske populacije u neformalnim naseljima i neophodnosti identifikovanja i preduzimanja neophodnih mera za ublažavanje posledica rizika i opasnosti koji mogu imati štetne posledice po bezbednost i zdravlje romske populacije.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *