OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN SEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA mi

OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN SEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA

Državna ceremonija odavanja počasti povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta održana je danas kod Spomenika žrtvama genocida u Drugom svetskom ratu u okviru kompleksa nekadašnjeg koncentracionog logora na Starom sajmištu u Beogradu. Vence kod Spomenika žrtvama genocida položili su predstavnici vlade, diplomatskog kora i Udruženja Jevreja i predstavnika romske zajednice.
Državnu ceremoniju predvodili su specijalna izaslanica predsednika Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković, ministri u Vladi Srbije Ivica Dačić, Tomislav Momirović, Slavica Đukić Dejanović i Tomislav Žigmanov. Događaju su prisustvovali i predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, predstavnici Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, kao i brojni predstavnici diplomatskog kora i udruženja građana.
U ime Nacionalnog saveta Roma, vence su položili Alisa Šajn, zamenica predsednika Saveta, Stevan Jovanović, predsednik Romskog kulturnog centra Pančevo, Miodrag Ramić, član Izvršnog odbora Saveta, i Zvonko Mitrović, član Saveta i Odbora za kulturu.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *