RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA UDRUŽENJA MLADIH ROMA IZ SOMBORA

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA UDRUŽENJA MLADIH ROMA IZ SOMBORA

U prostorijama Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, predsednik Izvršnog odbora Aleksandar Radulović, i generalni sekretar Bajram Morina, održali su radni sastanak sa predstavnicima Udruženja mladih Roma iz Sombora.
Udruženje mladih Roma Sombor su predstavljali Stevan Nikolić, predsednik Udruženja, i saradnik Nandor Nikolić. Udruženje je članica Platforme civilnog društva za socijalno uključivanje Roma i Romkinja, čije uspostavljanje je iniciralo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, a podržao program Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji realizuje GIZ. Takođe, Udruženje mladih Roma Sombor, zajedno sa Savezom romskih nevladinih organizacija Zapadnobačkog okruga, je uključeno u izradu Lokalnog akcionog plana za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Gradu Somboru, i ovim putem je ukazano na odličnu saradnju sa Jedinicom lokalne samouprave kada govorimo o socijalnoj inkluziji Roma.
Tema sastanka je bila sveobuhvatna inkluzija Roma, kako u Gradu Somboru, tako i okolnim mestima, a predstavnici Udruženja su Nacionalnom savetu Roma ponudili svoje iskustvo, resurse i podršku u budućim planiranim aktivnostima.
Nacionalni savet će nastaviti da pruža podršku organizacijama civilnog društva koje svojim aktivnostima doprinose pozitivnim promenama u svojim sredinama.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *