OBILAZAK UPRAVNIH OKRUGA

OBILAZAK UPRAVNIH OKRUGA

Rukovodstvo Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine nastavilo je sa obilaskom romskih naselja i Upravnih okruga širom Srbije.

U Sremskoj Mitrovici je održana sednica Sremskog upravnog okruga sa temom inkluzija Roma, kojom je predsedavao načelnik okruga Perica Gaković.

U ime Nacionalnog saveta Roma sednici su prisustvovali predsednik Dalibor Nakić, zamenik predsednika Aleksandar Balinović i članica Saveta Danijela Tadić koja obavlja i posao romskog koordinatora u Rumi.

Na osnovu dobijenih informacija od predstavnika Lokalnih samouprava koje pripadaju Sremskom okrugu, može se zaključiti da je proces inkluzije Roma u ovom okrugu vidljiv na svakom koraku, naročito iz oblasti stanovanja u Staroj Pazovi, oblasti obrazovanja u Rumi, zdravstvenoj zaštiti u Sremskoj Mitrovici, kao i razvoju civilnog sektora u Irigu i Šidu.

Predsednik Nacionalnog saveta Roma, Dalibor Nakić, zahvalio se načelniku okruga na gostoprimstvu i organizovanju sednice, a predstavnicima

Lokalnih samouprava stavio na raspolaganje kapacitete Saveta za sve aktivnosti koje budu sprovodili u svojim opštinama, a tiču se integracije Roma.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *