POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU GRADA KRAGUJEVCA I NACIONALNOG SAVETA 📺

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU GRADA KRAGUJEVCA I NACIONALNOG SAVETA 📺

U Kragujevcu je potpisan Sporazum o saradnji između Grada Kragujevca i Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine.

Predsednik Nacionalnog saveta, Dalibor Nakić, imao je čast i zadovoljstvo da potiše Sporazum sa članicom Gradskog veća, Dr Gordanom Damnjanović, koja je po ovlašćenju gradonačelnika Nikole Dašića, potpisala Sporazum u ime Grada, čime je i ozvaničena veoma uspešna saradnja Grada i Nacionalnog saveta u poslednje tri godine.

Zvaničnom potpisivanju dokumenta prethodio je radni sastanak sa direktorkom Centra za socijalni rad Solidarnost, Jelenom Mitrović, šefom Grupe za rodnu ravnopravnost, ljudska i manjinska prava, Ivanom Obradović, koordinatorom za romska pitanja Zoranom Pavlovićem i predsednikom Romskog kulturno prosvetnog centra Gagijem Vasićem. Na radnom sastanku potpisnici sporazuma razgovarali su o mogućnostima za unapređenje saradnje saveta i lokalne samouparve grada Kragujevca kao i o položaju Roma u Kragujevcu i mogućnostima za unapređenje. Razmatrana je dinamika realizacije nacionalne Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Kragujevcu.

U okviru svoje posete, predsednik Nacionalnog saveta Dalibor Nakić, obišao je najstarije romsko naselje Liciku zajedno sa predstavnicima opštine u društvu Koordinatora Pavlovića i predsednika Romskog kulturnog centra, gospodina Vasića, razgovarao sa građanima i strpljivo saslušao sa kojim se poteškoćama susreću u svakodnevnom životu.

Nakon obilaska naselja, predsednik Nakić održao je radni sastanak sa direktorom OŠ „Mirko Jovanović“, gospodinom Nenadom Milovanovićem.
Na sastanku se razgovaralo o svim važnim pitanjima iz oblasti obrazovanja, a dogovoreno je da se upravo zbog velikog interesovanja uvede izborni predmet Romski jezik sa elementima nacionalne kulture.

Izjave za medije:⤵️
https://youtu.be/iEzLg3eu7kM

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *