ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROGRAMA „INKLUZIJA ROMA I DRUGIH MARGINALIZOVANIH GRUPA U SRBIJI“

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROGRAMA „INKLUZIJA ROMA I DRUGIH MARGINALIZOVANIH GRUPA U SRBIJI“

Nacionalni savet romske nacionalne manjine je prisustvovao završnom događaju programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“.
Na završnom događaju su predstavljeni rezultati koji su postignuti zajedno sa partnerima i saradnicima programa među kojima su predstavnici partnerskih ministarstava, lokalnih samouprava, nevladinog sektora, privatnog sektora, medija i drugih saradnika i korisnika programa.
Nacionalni savet Roma je u ovom programu imao učešće na više načina, kako kroz rad savetodavnog odbora projekta, tako i kroz razvijenu mrežu naših saradnika koji su bili uključeni u implementaciju projektnih aktivnosti i dali doprinos postignutim rezultatima.
Predsednik Nakić je program ocenio kao veoma uspešan, naročito jer je obuhvatio i predstavnike lokalnih samouprava, kao i predstavnike organizacija civilnog društva, unapredio njihovu međusobnu saradnju, i osnažio njihove kapacitete za sprovođenje mera i aktivnosti koje su usmerene na unapređenje položaja Roma i kreiranje lokalnih strateških dokumenata. Takođe, poseban fokus programa je bio na povećanju zapošljivosti, naročito mladih Roma, koji su naš najveći potencijal, i naša budućnost ali i sadašnjost.
Ovom prilikom, Nacionalnom savetu Roma je uručena i zahvalnica za uspešnu saradnju i doprinos inkluziji Roma, Romkinja i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *