NACIONALNI SAVET ROMSKE NACIONALNE MANJINE U POSETI GRADSKOJ UPRAVI NIŠ

NACIONALNI SAVET ROMSKE NACIONALNE MANJINE U POSETI GRADSKOJ UPRAVI NIŠ

U Gradskoj kući u Nišu, predstavnici Nacionalnog saveta Roma održali su sastanak sa zamenicom gradonačelnice Grada Niša, Dušicom Davidović. Delegaciju Nacionalnog saveta koju je predvodio predsednik Dalibor Nakić, činili su i generalni sekretar Bajram Morina, član Izvršnog odbora Igor Paunović, predsednik Romskog kulturnog centra Pančevo, Stevan Jovanović, i predsednik Romskog kulturnog centra Niš, Svetislav Jovanović.
Na sastanku se razgovaralo o realizaciji Lokalnog akcionog plana za socijalno uključivanje Roma, ali i o potrebama romske zajednice, i aktivnostima koje Grad Niš sprovodi u cilju unapređenja njihovog položaja.
Gospođa Damnjanović je istakla posvećenost Gradske uprave rešavanju problema sa kojima se romska zajednica u Nišu suočava, i pohvalila odličnu saradnju koju organizacije civilnog društva, kao i predstavnici Romskog kulturnog centra u Nišu, ostvaruju sa predstavnicima lokalne samouprave. Takođe je ukazala na veliki značaj aktivnosti i projekata koje OCD u Nišu sprovode, a koje unapređuju položaj romske zajednice u različitim oblastima.
Nacionalni savet romske nacionalne manjine je još jednom podsetio da je uvek tu za zajedničku saradnju, ali i podršku svim inicijativama Grada Niša i romskih nevladinih organizacija koje imaju za cilj unapređenje položaja Roma u Nišu.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *