NASTAVAK OBILASKA LOKALNIH SAMOUPRAVA – OPŠTINA SEČANJ

NASTAVAK OBILASKA LOKALNIH SAMOUPRAVA – OPŠTINA SEČANJ

Delegacija Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine posetila je opštinu Sečanj u okviru planiranih poseta Lokalnim samoupravama. U sastavu delegacije bili su predsdednik Dalibor Nakić, predsednica Izvršnog odbora Pava Čabrilovski i predsednica Odbora za obrazovanje Ljiljana Mihajlović.

Delegacija Saveta imala je radni sastanak sa Predragom Rađenovićem, predsednikom opštine i njegovim saradnicima. Moramo istaći veliku požrtvovanost predsednika opštine u procesu inkluzije Roma u Sečnju, sa posebnim osvrtom na obrazovanje najmlađih.

Tim povodom, delegacije Saveta i opštine Sečanj, simbolično su podelili pakete sa školskim priborom učenicima romske nacionalnosti koja pohađaju OŠ ,,Braća Stefanović“ u Neuzini.

Prisutnima i deci obratili su se predsednici Nakić i Ranđelović, koji su deci poželeli srećan početak školske godine i podsetili ih da je obrazovanje ključ uspeha u daljem životu.

Deci su se obratile i predsednica Odbora za obrazovanje Ljiljana Mihajlović i predsednica Udruženja Romkinja iz Neuzine Katica Nikolić. One su takođe deci poželele srećan početak školske godine i puno uspeha u daljem školovanju.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *