OBILAZAK ROMSKIH NASELJA GRAD PROKUPLJE

OBILAZAK ROMSKIH NASELJA
GRAD PROKUPLJE

Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Dalibor Nakić, posetio je Grad Prokuplje. On je u društvu potpredsednika Saveta Saše Ališanovića iz Prokuplja, saradnika Saveta za obrazovanje Momčila Mutatovića i predstavnika romskog nevladinog sektora Safetom Sušicom obišao romska naselja u Prokuplju.

Sa domaćinom Sašom Ališanovićem, obišao je nekoliko romskih porodica i radove na izgradnji Doma romske omladine u naselju Carina.

U razgovoru sa građanima zaključeno je da u Prokuplju postoji pozitivan trend u zapošljavanju Roma u državne institucije i privatna preduzeća, pri čemu prednjače MUP – sektor bezbednosti i fabrika Leoni.

Pored velikog truda i zalaganja gradonačelnika i njegovih saradnika, postoji još nekoliko infrastrukturnih projekata da se realizuju, između ostalog, kanalizaciona mreža u Žitnom potoku i asfaltiranje puta u Berilju, zaključio je predsednik Nakić obilazeći romska naselja i obećao da će Nacionalni savet Roma pružiti gradskom rukovodstvu svu neophodnu pomoć i podršku u realizaciji inkluzije Roma u Prokuplju i okolini.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *