Dodela ključeva 15 novoizgrađenih objekata i obeležavanju završetka radova na rekonstrukciji 24 kuće u 8 poststandardnih romskih naselja opštine Ub

Danas sam u ime Nacionalnog saveta Roma, sa državnim sekretarom u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, gospodinom Zoranom Lakićević i narodnom poslanicom Ivanom Nikolić, prisustvovao svečanoj ceremoniji završetka projekta, dodeli ključeva 15 novoizgrađenih objekata i obeležavanju završetka radova na rekonstrukciji 24 kuće u 8 poststandardnih romskih naselja opštine Ub.

Projekat „Poboljšanje standarda života u romskim naseljima“ u okviru koga su unapređeni uslovi života za ukupno 39 romskih porodica iz 8 postandarnih naselja opštine Ub pokazuje napore da se unapredi položaj Roma i Romknja u našoj zemlji.

Projektom koji je finansirala Evropska unija, sufinansirala Republika Srbija, realizovalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na čelu sa potpredsednicom Vlade i ministarskom prof. dr Zoranom Z. Mihajlović i ministarstvom finansija, a na terenu sprovela opština Ub i organizacija Help, izgrađeno je 15 kuća opremljenih osnovnim nameštajem i kućnim aparatima ukupne vrednosti od 314,000.00 evra i izvedeni su radovi na rekonstrukciji 24 kuće u vrednosti 162,700.00 evra.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *