Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijslog

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijslog

RAZVOJ MEĐURESORNE SARADNJE

U organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i uz tehničku podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), održana je onlajn radionica posvećena unapređenju međuresorne saradnje i razvoju odluke kojom bi se definisala koordinacija i praćenje aktivnosti u oblasti socijalnog uključivanja Roma i Romkinja.

U ime Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, radionici je prisustvovao generalni sekretar Dejan Vlajković. Vlajković je u svom izlaganju pozdravio prisutne u ime Nacionalnog saveta i zahvalio ministarki Gordani Čomić na preuzimanju inicijative za uspostavljanje međuresorne saradnje i na njenom ličnom zalaganju na ubrzanoj i suštinskoj implementaciji Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja.

Pored ministarke Čomić, u ime ministarstva, učešće u diskusiji uzeo je i državni sekretar Ninoslav Jovanović koji je u svom izlaganju imao veoma konstruktivne predloge kako bi međuresorna saradnja imala značajne rezultate u implementaciji javnih politika namenjenih inkluziji Roma.

Ovom prilikom se zahvaljujemo ministarki Čomić i državnom sekretaru Jovanoviću na podržanim predlozima koje je uputio Nacionalni savet tokom diskusije.

Author: RNS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *