OBILAZAK OPŠTINA I GRADOVA OPŠTINA VELIKA PLANA

OBILAZAK OPŠTINA I GRADOVA
OPŠTINA VELIKA PLANA

U okviru plana i programa obilaska opština i gradova, članica Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine i član opštinskog veća opštine Smederevska Palanka, Zdravka Simić, imala radni sastanak sa najužim rukovodstvom opštine Velika plana.

Poseta opštini imala je za cilj pomoć i podršku u izradi i sprovođenju strateških dokumenata namenjenih inkluziji Roma.

U ime opštine sastanku su prisustvovali, predsednik opštine Velika Plana Igor Matkovic, načelnik opštinske uprave Vladimir Stanić, Svetlana Mitić – odeljenje za društvene delatnosti i poverenik Komeserijata za izbegla i raseljena lica Slobodan Conić.

Predsednik opštine Igor Matković, istakao je da ima opština i romsko stanovništvo imaju velike potrebe za angažovanje i uvođenje lokalnih mehanizama za inkluziju Roma, pomoću kojih će se lakše implementirati javne politike namenjene poboljšanju uslova života Roma.

Zdravka Simić je istakla važna ulogu koju ima pedagoški asistent u procesu obrazovanja dece iz marginalizovanih grupa stanovništva i uvođenja u redovni obrazovni sistem.

Simićeva je dalje u svom izlaganju pohvalila rukovodstvo opštine na pružanju podrške ugroženim porodicama i zahvalila im se na spremnosti da se opština aktivno uključi u rešavanje svakodnevnih problema romskog stanovništva.

Author: RNS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *