OBILAZAK POPLAVLJENIH ROMSKIH NASELJA – OPŠTINA VLADIČIN HAN

OBILAZAK POPLAVLJENIH ROMSKIH NASELJA – OPŠTINA VLADIČIN HAN

Rukovodstvo nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, na čelu sa predsednikom Daliborom Nakićem obišlo je nedavno poplavljena romska naselja u opštinama na jugu Srbije.

U saradnji sa Humanitarnim centrom Rom iz Obrenovca i Fondacijom Ana i Vlade Divac, podelili smo humanitarnu pomoć ugroženim romskim porodicama koja su pretrpela štetu u nedavnim poplavama koje su zadesile romsko naselje u Prekodolcu.

Pre obilaska terena, razgovarali smo sa zamenikom predsednika opštine Vladimirom Kostićem i njegovim saradnicima koji su nas upoznali o aktivnostima koje opština sprovodi u inkluziji Roma. Za svaku pohvalu je požrtvovanje rukovodstva opštine da se nastala šteta što pre sanira, kao i da se privuku sredstva iz domaćih i stranih fondova kako bi se putna, komunalna i stambena infrastruktura u romskim naseljima popravila.

Opština Vladičin Han je učestvovala u sprovođenju projekata koji su bili namenjeni stambenim zbrinjavanju romskih porodica, a veliki broj Roma je uz pomoć opštine našao zaposlenje u javnom i privatnom sektoru.

Palo sa jekh naisaripe si baro bućaripe membrujengo Ćidimatar, ando save semnipe inćaren e terne thaj sikade Rroma thaj Rromnja, kaj o proceso inkluzijako džal vazdimašće dromeja. Pašo prezidento Nakić, ande delegacija Nacionalne konsilestar sas e šerutni po Gatisarimasko odbori e raji Pava Čabrilovski thaj generalno sekretari Dejan Vlajković.

Author: RNS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *