JAVNI POZIV ZA OBAVLJANJE STRUČNOG STAŽIRANJA NAMENJEN PRIPADNICIMA ROMSKE NACIONALNE MANJINE

JAVNI POZIV ZA OBAVLJANJE STRUČNOG STAŽIRANJA NAMENJEN PRIPADNICIMA ROMSKE NACIONALNE MANJINE

OBAVEŠTENJE!!!
PRIJAVITE SE!!!

Fondacija za obrazovanje Roma (FOR) objavljuje konkurs za obavljanje stručne prakse i usavršavanje mladih Romkinja i Roma kroz program stažiranja kod poslodavaca iz javnog, privatnog i civilnog sektora.
Program stažiranja se realizuje u okviru projekta „Pospešivanje zapošljivosti mladih Romkinja i Roma – faza II“ uz podršku programa Nemačke finansijske saradnje koji sprovodi Nemačka razvojna banka KFW u ime Vlade Republike Nemačke – Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj.
Cilj programa je da olakša prelazak mladih iz sveta obrazovanja u svet rada kroz pružanje mogućnosti za dodatno sticanje znanja, veština i kompetencija. Program doprinosi smanjenju nezaposlenosti mladih Roma i Romkinja, i pruža smernice ustanovama visokog obrazovanja u koncipiranju inkluzivne politike.
Rok za prijavu: 18. septembar 2023. godine.
Link ka pozivu:https://romi-obrazovanjem-do-posla.org.rs/javni-poziv-za-obavljanje-strucnog-staziranja-namenjen-pripadnicima-romske-nacionalne-manjine-3/?fbclid=IwAR1R_fVG6kacqBYGJhin3r-qsx16LZaraH8j0CGTaLhrEDjEjbwm855uvBM

Author: RNS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *