LOKALNE INICIJATIVE – GRAD NIŠ

LOKALNE INICIJATIVE – GRAD NIŠ

Na inicijativu potpredsednika Izvršnog odbora Nacionalnog saveta Roma, Igora Paunovića i direktora Kulturnog centra Roma u Nišu, Svetislava Jovanovića, organizovan je sastanak korisnika Centra za socijalni rad sa Gradonačelnikom, nadležnom većnicom i direktorkom JP Objedinjena naplata.

Kao najveći problem navedeni su veliki dugovi građana prema gradskim komunalnim sistemima, dodatno opterećeni zateznim kamatama. “Saslušali smo građane i, u najkraćem roku, razgovaraćemo sa svim nadležnim gradskim službama i sistemima, kako bi iznašli najbolje rešenje za ovaj problem“, poručio je Gradonačelnik Bulatović.

Ovo je samo još jedna u nizu inicijativa koju predstavnici Nacionalnog saveta Roma iz Niša sprovode kako bi rešili nagomilane problema sa kojima se suočavaju Romi iz Niša.

„U narednom periodu očekuju nas brojne akcije iz oblasti komunalne infrastrukture i stanovanja, a podjednako i iz oblasti Kulture kako bi uz rešavanje svakodnevnih problema negovali i duh istorije, tradicije i kulture Roma“, izjavili su Igor Paunović i Svetislav Jovanović.

Author: RNS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *